Temel olarak filtreleme işlemi, fiziksel ve kimyasal olarak ayrıştırma yöntemidir. Kahvede bu olay, kahve parçacıklarını ayırmak ve ‘diterpen’ denilen yağ partiküllerini ayrıştırmaya çalışmaktır. Kahvenize hoş olmayan bir tad veren, aynı zamanda kandaki kolesterol miktarını artırarak sağlığı kötü etkileyebileceği iddia edilen yağlardan arındırmak için filtre kullanıyoruz. Başka bir deyişle telvesiz, berrak ve temiz bir içecek elde etmek için filtre kullanırız. Her demleyicinin kendine has bir filtresi vardır. Elektrikli makineler için geliştirilmiş bir standart boy ölçeği de vardır. Bunlardan en çok kullanılan 1×4 ve 1×2 boyutlarındaki kağıt filtrelerdir. En yaygın kullanılan filtre tipleri kağıt, paslanmaz çelik, bez ve altından yapılmaktadır.20.yüzyılın başlarında Almanya'daki evinde en iyi k...
Yorumlar
Yorum Gönder