Cold Brew (Soğuk Demleme) ile İlgili Bilmediginiz 5 Şey

Cold Brew (Soğuk Demleme) ile İlgili Bilmediginiz 5 Şey

 

1. Cold Brew kahve Toddy kahve olarak da bilinir.

Todd Simpson adındaki bir kimya mühendisi yüksek sıcaklığın istenmeyen aromaları da ortaya çıkardığını keşfetti. Kavrulmuş kahve çekirdeğine demleme sırasında açığa çıkan birçok bileşen vardır. Bunların bazıları sadece yüksek sıcaklığa maruz kalınca ortaya çıkar. Demleme için soğuk su kullanıldığında çekirdekler yüksek sıcaklığa maruz kalmamış olur. Ve bu fikirden yola çıkarak cold brew veya toddy kahve bulunmuştur.

2. Geleneksel kahveden daha az kafein içerir.

Soğuk demleme kahvenin asiditesi sıcak kahveden %67 daha azdır. Bu da daha az kafein demektir. Bu yüzden kahve konusunda mide problemleri yaşayanlar için soğuk demleme daha iyi bir seçenektir.

3. Zaman ve Isı Farkı

Sıcak kahve demleme süresi dakikalar, hatta saniyeler içinde tamamlanmaktadır. Isı yüksek ve demleme süresi kısadır. Soğuk demlemede ise su oda sıcaklığında veya soğuktur. Ancak demleme süresi en az 12 saat olmalıdır. Çünkü kahve soğuk suda aromalarını oldukça yavaş bir şekilde bırakır.

4. Soğuk Demleme daha yumuşak içimlidir.

Çünkü asiditesi daha azdır ve  bu yüzden daha tatlı bir tadı olur. Sıcak kahvede asidite daha yüksektir ve soğuk demlemeye kıyasla biraz daha acımsı bir tat olabilir.

5. Farklı kullanım alanlarına açıktır.

Soğuk demleme kahve iki haftaya kadar buzdolabında saklanabilir. Bu yüzden rahatlıkla dondurma yapımında, kahveli buz küpleri olarak veya tatlı yaparken malzeme olarak kullanılabilir. Hatta yoğurt ile karıştırıp kendinize sağlıklı bir atıştırmalık da hazırlayabilirsiniz.

dijitalkahveciniz

 

 

 

 

www.kahveciniz.com                              www.kahveciniz.com.tr

 

 

 

 

 

www.kahvekahve.com                           www.kahvemakineleri.com

 

 

 

www.renklerevi.com                                  www.kafematik.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lavazza Crema E Aroma Espresso çekirdek kahve

Ice Mocha Nasıl Yapılır?

Filtreler ne işe yarar? Kahve filtreleri ile ilgili herşey!