İtanlayan Mucizesi Espressooo...

Espresso basınç uygulama yöntemi ile hızlı bir şekilde elde edilen yoğun bir kahvedir. Italyan kahvesi olarak da bilinir. Espresso kelimesin 'hızlı' ve 'basınç' kelimelerinin bir birleşimi olduğu söylenir. Espresso Italya'da genelde yemek sonrası tercih edilir. Tek başına tüketilebilecegi gibi Americano veya Mocha gibi espresso bazlı tüm kahvelerin de ana maddesidir. Bu tür kahvelerde 1 shot, 2 shot gibi kahvemizin içinde ne kadar espresso istediğimizi belirtebiliriz. Shot sayısı arttıkça kahve yoğunluğu ve tadı artacaktır. 

Ristretto bir Italyan kahvesidir. Daha az su kullanmak suretiyle elde edilmiş koyu bir espressodur. Dolayısıyla tadı espressodan daha yoğundur. Espresso bazlı kahvelerde 1 shot espresso yerine double shot ristretto da kullanılabilir. Tabi bu ölçüler damak tadına göre değişiklik gösterecektir.

Moka Pot Italyan Alfonso Bialetti tarafından bulunan dünyaca ünlü bir espresso cezvesidir. Ocak üstü kullanımı espresso yapımını elverişli hale getirir. Bialetti markası tarafından üretilen moka pot ile espresso ve espresso bazlı kahve türlerini evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz...

Yaz geliyor, havalar ısınıyor. Kahve seviyoruz, dondurma seviyoruz. Peki neden ikisi bir arada olmasın. Sade dondurma üzerine sıcak espresso döküyoruz ve enfes bir tatlı ortaya çıkıyor. Kimileri buna içecek de diyor. Ne denirse densin, sen hâlâ affogato denemediysen bu lezzete daha fazla geç kalma kahvesever! İşte affogato! Kaymaklı dondurma üzerine 1 shot kaliteli espresso... Dondurması sizden espressosu bizden..

 

 

 

www.kahveciniz.com

www.kahvekahve.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lavazza Crema E Aroma Espresso çekirdek kahve

Ice Mocha Nasıl Yapılır?

Filtreler ne işe yarar? Kahve filtreleri ile ilgili herşey!