Kahve Demlenir mi?

Brewing demleme işlemine verilen isimdir ve birçok kahve demleme yöntemi vardır. Kahveyi iyi bir şekilde demleme kahvenin tadının ve kendine has aromaların ortaya çıkmasını sağlar. Ancak iyi bir demleme işlemi bir çok değişkene bağlıdır. Kahve çekirdeklerinin kalitesi, kavurma, öğütme ve nihayetinde demleme bizim o bir fincan kahveden aldığımız lezzetin adımlarıdır.

Pour over, öğütülmüş kahve üzerine sıcak suyu yavaşça dökmek suretiyle kahvenin demlenmesi yöntemidir. Başarılı bir pour over demlemede kahvenin hangi kalınlıkta öğütüldüğü, suyun sıcaklığı, demleme süresi gibi etkenler büyük önem taşır. Pour over, size kahvenin tadı ve aroması üzerinde kontrol sağlayan bir yöntem olması ile ön plana çıkar. Pour over yöntemi ile kahve demlemek için belli ekipmanlar kullanılır.

Cold brew, yani soğuk demleme sıcak yaz günlerinde içilebilecek en nefis kahvelerden biridir. Cold brew yöntemi ile kahve demlerken sıcak yerine soğuk su kullanıldığı için kahvenin aromasını ve tadını vermesi, yani demlenmesi 12 saati bulur. Japanese cold brew, yani Japon soğuk demleme yönteminde ise kahve demlemek için kullanılan su miktarının yarısı buz olarak yarısı sıcak su olarak ayarlanır. Sıcak su ile daha kısa sürede demlenen kahve, buzların üzerine damlar ve böylece soğur. Buzdolabında bekletilip, az miktar buzla servis edilir. 

www.kahveciniz.com

 

www.kahveciniz.com.tr

 

www.kahvekahve.com

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lavazza Crema E Aroma Espresso çekirdek kahve

Ice Mocha Nasıl Yapılır?

Filtreler ne işe yarar? Kahve filtreleri ile ilgili herşey!