Kahve Deyip Geçmeyelim...

Zira kahvenin binbir çeşidi olduğu gibi her ülkenin de kendine özgü bir kahve anlayışı var. Farklı kültürlerin farklı kahve algıları ve kahveseverlerin de bu farklılıkları tanıması kahvenin sadece bir içeçek olmadığının en büyük kanıtı. Kahve denince akla ilk gelen ülke İtalya ile başlayalım mı?

İTALYA

İtalya'nın kahvesi denince akla ilk espresso gelir. Espresso miktar olarak az ancak çok sert bir kahvedir. Buna rağmen İtalyanlar espressoyu, tıpkı shot gibi ayakta ve hızlı içerler. Ayrıca espressoyu al-götür bardaklarda istemek kabalık olarak algılanır.

FRANSA

Fransa'da aromalı ve üzerine krema eklenen kahveler talep görmez. Sabahları geniş bir fincandan içilen cafe au lait kruvasana eşlik eder. Fransa'da kahve fincanları iki elle tutulur.

İSPANYA

İspanya'da espresso bazlı bir kahve olan cortado çok popülerdir. Kahvenin asiditesini azaltmak için az miktarda ılık süt eklenir. Kahvaltı ve siesta sonrası en çok kahve içilen zamanlardır.

ABD

Amerika Birleşik Devletleri'nde tıpkı hayat gibi kahve içme de hızlıdır. Sabahları uyanmak ve enerji için ilk iş olarak kahve içmek çok yaygındır. Kahve genelde al-götür şeklinde zincir kahve dükkanlarından temin edilir.

TÜRKİYE

Geleneksel anlamda Türk kahvesi kahve-altı, yanı kahvaltıdan sonra tercih edilse de; günümüzde günün her saati Türk kahvesi içmek için uygundur. Avrupa'ya kahvehane/coffee house kültürünü taşıyan bir kültürde kahvehaneler yerini Avrupa tarzı kahvelere ve cafelere bıraktı. Ancak Türk kahvesi her zaman evlerimizin baştacı ve misafirlerimize ilk ikramımız olarak vazgeçilmez yerini korumakta.

Bir gün herhangi bir ülkede kahve içme fırsatı yakalarsanız bunları aklınızdan çıkarmayın! Belki siz de ziyaret ettiginiz ülkenin insanlarına Türk kahvesi hediye etmek istersiniz. Farklı ülkelerin kahve kültürlerini evinizde oturduğunuz yerden denemek isterseniz kahveler Kahveciniz'de....

 

www.kahveciniz.com

www.kahvekahve.com

www.kahvecilerim.com

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lavazza Crema E Aroma Espresso çekirdek kahve

Ice Mocha Nasıl Yapılır?

Filtreler ne işe yarar? Kahve filtreleri ile ilgili herşey!