Kahve Dükkanlarında Gördüğümüz Kahve Müdavimi Tipler...

Dünyanın neresinde olursanız olun, bir kahve dükkanında karşılaşabileceğiniz tipler hep aynıdır. Aşağıdaki kahve müdavimlerinden en az birini kahve dükkanlarında görmemiş olmanız imkansız. Peki acaba siz hangisisiniz?

  1. Stresli Öğrenci: Uykusuzluktan bitap düşmüş ve çoktan hazırlamış olması gereken ödevini son dakikaya bırakmıştır. Yanında soğumaya yüz tutmuş bir bardak Americano ile klavyeye gömülmüş bir şekilde bulabilirsiniz kendisini.
  2. Düzenli Müşteri: Ne istediğini bilen ve anında isteyen tipler. Üyelik kartları ellerinde hazır bekleyen ve kahve dükkanına geldiği saatler belli olan sadık müşterilerdir. Latte tercih ederler çünkü kulağa hoş ve havalı geldiğini düşünürler.                                                                                                                                                                                              
  3. Hipster: Ellerinde oldukça iddialı felsefik bir kitapla oturup, içten içe kendilerine kitap hakkında soru sorulmasını umut eden tiplerdir. Saatlerdir burada oturup kitap okuyorum tavrında Pumpkin Spice Latte kahvelerini yudumlarlar.
  4. Serbest takılanlar: Bu tipler kahve dükkanının wi-fi şifresini ezbere bilirler. Bir ellerinde telefon, diğer ellerinde Mac Pro; oturdukları yerden günde 3-4 fincan Americano tüketebilirler.
  5. Plaza Kişisi: Bu kişiler iş dünyasından olup her daim acele içerisindedirler. Kahve almak için ayırdıkları çok değerli 3-4 dakikayı da telefonlarından maillerine cevap vererek veya önemli iş konuşmaları yaparak değerlendiren tiplerdir. Eğer telefonla konuşuyorlarsa kahveleri plaza işaret dili ile sipariş ettiklerini görebilirsiniz. Genellikle bekleyecek vakitleri olmadığı için karmaşık kahveler değil, espresso isterler.
  6. Zaman öldürenler: Genellikle en köşeye oturup kendilerini bir şekilde meşgul etmeye çalıştıklarını gördüğümüz tiplerdir. Mutlaka geç kalan bir arkadaşlarını beklemektedirler. Arkadaşları gelince de sohbete ve şamataya dalarlar. En gürültülü grup olma eğilimleri vardır. En ucuz kahve hangisiyse onu tercih ederler.                                      
  7. Bloggerlar: Sosyal medya sihirbazlarıdır. Muhteşem hayatlarını takipçilerine ulaştırırken en sevdikleri kahve dükkanını paylaşmasalar olmaz. Onları içtikleri bir fincan kahve soğuyuncaya kadar kare kare fotoğraf çekerken görebilirsiniz. Latte art ile sunulan her tür kahve tercihleridir.

 

 

dijitalkahveciniz

www.kahveciniz.com

 

 

www.kahveciniz.com.tr

 

 

 

www.kahvecilerim.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lavazza Crema E Aroma Espresso çekirdek kahve

Ice Mocha Nasıl Yapılır?

Filtreler ne işe yarar? Kahve filtreleri ile ilgili herşey!