Kahve İle İlgili Bilinmiyenler...



        Hayatın temposuna ayak uydurmak için vazgeçilmezimiz olan KAHVE ile ilgili nekadar bilgi sahibiyiz? Bir çok insan kendisine türk kahvesi veya filtre kahve sunulduğunda "yok bende çarpıntı yapıyor" diyerek bu şifa dolu ikramı red edebiliyor. Şifa kelimesini özellikle kullanış sebebimiz bir boş kelime süsleyişi değildir. Gelin beraber bir fincan kahvenin mucizelerine göz atalım.

         Bir bardak Filtre Kahve; içinde bir fincan türk kahvesinden 2,5-3 kat fazla kafein içermesinden dolayı güne başlamak ve enerji depolamak için vazgeçilmez içeceğimizdir. Bir bardak filtre kahvenin içinde yaklaşık 135-200 mg kafein bulunmaktadır.

Bir bardak Cappuccino; Bir ölçek espressonun üzerine süt köpüğü ve süt  eklenerek elde edilen bi kahve türüdür. Süt severlerin ve yumuşak içim sevenlerin vazgeçilmez mola kahvesidir. Stresle mücadelede süt önemli bir yardımcıdır, kasların gevşemesine ve yatıştırıcı bir etki sağlamasına neden olur.  Ayrıca yorgunluğu gidererek, yorgunluktan kaynaklanan stresi ortadan kaldırır. Bir bardak Cappuccino nun içinde yaklaşık 100 mg kafein bulunmaktadır. 

Bir fincan türk kahvesi; şeker ve kakule karışımı olan bir kahve türüdür. Normal bir kahveye nazaran daha hoş bir ikramdır. Ayrıca bu mucizevi içecek, kolon kanseri riskini yüzde 40, kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüzde 45 azaltıyor. Bir fincan türk kahvesinin içinde yaklaşık 50 mg kafein bulunmaktadır.




www.kahveciniz.com


www.kahveciniz.com.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lavazza Crema E Aroma Espresso çekirdek kahve

Ice Mocha Nasıl Yapılır?

Filtreler ne işe yarar? Kahve filtreleri ile ilgili herşey!