Lavazza Crema E Aroma Espresso çekirdek kahve

Lavazza Crema E Aroma Espresso çekirdek kahve yoğun tadı ve kremamsı dokusu ile size espressodan cappucinoya kadar farklı kahveleri hazırlama imkânı verir. Espresso bazlı, sütlü kahvelerin tümünü Lavazza kahve çekirdeği ile bir hazırlayabilirsiniz.

 

İster ev tipi , ister ofis Tipi, isterseniz kafe Tipi  espresso makineniz olsun, tümünde keyifle Lavazza kahve kullanarak harika tatta kahveler hazırlamak mümkün.

 

Lavazza Crema E Aroma ile  hazırlayabileceğiniz kahveler:

 

*Espresso

*Ristretto

*Cappuccino

*Filtre Kahve

*Caffe Latte

*Macchiato

*Lungo

espresso bazlı diğer tüm kahve çeşitleri..

 

* 1 KG Lavazza Crema e Aroma Espresse Çekirdek Kahve paketinden yaklaşık 140fincan kahve çıkmaktadır.

 

* Ürün Siparişinizin ardından adınıza düzenlenmiş faturasıyla birlikte, aynı gün tarafınıza kargolanacaktır.

 

Espresso Nasıl Yapılır?

Espresso makinası ile espresso yapmak için ihtiyacınız olan sadece ince çekilmiş kaliteli kahvedir.

 

1) Kahvenin öğütülmesi

 

Çekirdek kahvenin nasıl öğütüldüğü elde edeceğiniz espressonun kalitesini belirleyecektir. Eğer kahveniz ideal incelikte öğütülmüşse espressonuz makinadan fincana yavaş  yavaş boşalacaktır.  Kalın öğütülmüş çekirdek kullanırsanız kahve makinadan fışkırarak çıkar ve parçacıklı ve sulu bir espresso elde edersiniz. Eğer çok ince çekilmiş kahve kullanırsanız, bu sefer de espressonuz acı olur.

 

2) Hangi basınçta, hangi kahve?

Espresso hazırlarken en önemli şeylerden biri de makinanın kullanımıdır. Eğer düşük basınçlı bir makina kullanıyorsanız, ince çekilmiş ancak bir miktarda çekirdek içeren bir karışım kullanmanız güzel sonuç verecektir. Ne kadar çekirdek bırakacağınızı, kendi damak tadınıza göre deneme yanılma yöntemiyle bulmak en iyisidir. Makinanız yüksek basınçlı ise, daha toz kıvamında kahve kullanmanız daha iyi sonuç verebilir.

3)Filtre haznesinin doldurulması

Filtre haznesini ne kadar dolduracağınız da espresso yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer konudur. Kahvenin suyla buluştuğunda şişebilmesi için haznede küçük bir boşluk bırakmalısınız. Eğer olması gerekenden daha çok boşluk bırakırsanız, espresso homojen şekilde ve istenilen yavaşlıkta süzülemeyeceği için makinadan fışkırarak çıkacaktır.

 

4) Kahveyi sıkıştırma Espresso yaparken unutulmaması gereken bir diğer detay ise kahve hazneye konarken sıkıştırılmasıdır. Böylelikle, su kahveye değdiğinde normalde ilerleyebileceğinden daha yavaş ilerler ve kahve tadını ve aromasını suya daha çok bırakır.

 

#çekirdek #kahve #kahve #aroma #espresso #filtre #haznesii #homojen #basınçta #deneme #yanılma #dikkat #yavaş #ideal #incelikte #öğütülmesi #Lavazzaavazzaçekirdek #lavazzaçekirdekkahve

 

 

www.kahveciniz.com

www.kahvecilerim.com

www.otomatpazari.com

www.kahvekahve.com

www.kahveciniz.com.tr

www.vendingborsasi.com

www.kafematik.com

www.bufematikvending.com

www.kahveler.com

www.kahvemakineleri.com

www.kahvemakinalari.com

www.kahvemakinesi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ice Mocha Nasıl Yapılır?

Filtreler ne işe yarar? Kahve filtreleri ile ilgili herşey!