Sevdiğim Kahvenin Tadını Nasıl Anlatırım?

 

 

 

Sevdiğimiz kahve tadını tanımlamakta zorluk çekebiliriz. Ancak kahve ile ilgili terimleri bildigimiz takdirde sevdiğimiz veya sevmediğimiz kahveleri çok rahat bir şekilde ifade edebilir veya kahve satın alırken özelliklerinden nasıl bir tada sahip olduğunu anlayabiliriz.

Aroma: Aroma, kahvenin demlendikten sonra verdiği kokudur. Çiçeksi, meyvemsi, fındıksı, topraksı, baharatlı veya çikolata gibi ifadelerle bu kokuyu ifade edebiliriz. İçmeden önce kahvenizi önce koklayın ve bu kokuyu kahveyi tattıktan sonraki tadı ile birleştirmeye çalışın.

Gövde (Body): Kahvenin ağzınızda hissettirdikleri. Gövdeli bir kahve kremalı ve ağır olacaktır.

Bitiş (Finish): After taste de denir. Kahveyi yuttuktan sonra ağızda bıraktığı tattır. Fındıksı, çikolatalı, baharatlı şeklinde ifade edilebilir.

Asitide: En temel olarak kahvenin ekşiliğidir diyebiliriz.Yüksek asidite kahveye kötü bir tat verir.

Kavurma (Roast): Henüz yeşil olan kahve çekirdeklerinin ısı ile içilebilir kıvama gelmesidir. Kahveye aroma ve tat katan en önemli işlemlerden biridir. Light roast, medium roast veya dark roast şeklinde ifade edilebilir.

Denge (Balance): Dengeli bir kahvede yukarıdaki tüm özellikler birarada olur. Sertlik: Kahvenin sertliği kahvenin kavurma profili ve demlerken kullandığımız kahve-su oranı ile kişinin damak zevkine göre ayarlanabilir.

 

 

www.kahveciniz.com

 

 

www.kahveciniz.com.tr                                       www.kahvecilerim.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lavazza Crema E Aroma Espresso çekirdek kahve

Ice Mocha Nasıl Yapılır?

Filtreler ne işe yarar? Kahve filtreleri ile ilgili herşey!