Türk kahvesi pişirme yöntemleri


Türk kahvesi pişirme yöntemleri
1. Ocak üstünde: Türk kahvesi makinalarından önce evimizde ocak üstünde pişirdiğimiz kahvelerin tadı da köpüklü olması da tartışmalıydı. Hele ki kahveniz taze değilse başarı oranı oldukça düşüktü.
2. Türk Kahvesi Makinasında: Türk kahvesini en hızlı ama bol köpüklü pişirme yöntemidir. Ancak odun ateşinde pişen kahve ile aynı tadı verir mi orası meçhul.
3. Bakır cezvede: Türk kahvesi bakır cezvede ağır ağır pişirilirse daha lezzetli olur.
4. Odun ateşinde: Odun ateşinde pişen herşey gibi Türk kahvesinin lezzeti de odun ateşinde  bambaşka olur.
5. Kumda Türk kahvesi: Isıtılan kumda ağır ağır pişen Türk kahvesi çok daha lezzetli olur. Yanında şerbet ile birlikte servis edilir.

www.kahveciniz.com.tr
www.kahvekahve.com
www.kahvecilerim.com
www.otomatcilar.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekipmanına Göre Filtre Kağıdı

Sade,Orta,Şekerli? Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir?

Kahve Hakkında Bilmediklerimiz