EN TEMEL CAFE MALZEMELERİ

Sahil kenarında ve işlek bir caddede kendine has dokusu ve tatları ile şirin bir kafe açmak her yaştan bir çok insanın hayalidir. Her kafenin teması, atmosferi ve müşteri profili farklı olsa da, hepsinin temel ihtiyaçları ortaktır. Bu yazımızda sizlere kafe açarken mutlaka edinilmesi gereken temel kafe malzemelerinden bahsedeceğiz.

 

Kahve makinaları- Kahve bir kafenin olmazsa olmaz içeceğidir. Bu yüzden profesyonel kahve makinalarına ihtiyaç olduğu gibi hazırlamada ve sunumda kullanılabilecek kahve demleme ekipmanları da temel ihtiyaçlardandır. French press gibi pratik ekipmanlar veya espresso makinaları gibi daha profesyonel seçenekler  listenizde mutlaka yer almalıdır.

 

Kahve Değirmenleri - Kafelerin en büyük özelliği içeceklerini en taze hali ile sunmalarıdır. Özellikle kahve, taze çekilmiş olmalı ki o mis gibi kokusu ve aroması daha iyi hissedilsin. Bu yüzden kahve değirmeni ile kahveler hazırlanmadan hemen önce öğütülmelidir.

 

Blender ve buz makinaları - Kafelerde sadece sıcak içecekler değil, soğuk içecekler de makinalar yardımı ile hızlı bir şekilde hazırlanır. Bu anlamda en büyük yardımcınız blender ve buz makinaları olacaktır. Bu şekilde saniyeler içinde müşterilerinize harika soğuk içecekler hazırlayabilirsiniz.

 

Şuruplar ve soslar - Gerek aromalı kahvelerde gerekse diğer soğuk içeceklerde aroma çeşitliliğini şurup ile kolayca sağlayabilirsiniz. Ayrıca dondurma gibi tatlıların sunumunda kullanılmak üzere değişik meyve püreleri ve soslar da hem lezzet hem de görsellik olarak size artı sağlayacaktır.

 

Narenciye sıkma makinaları - Çok sayıda ve hızlı bir şekilde taze limonata, meyve suları ve kokteyller hazırlamak için kuvvetli bir narenciye sıkma makinasına ihtiyaç duyacaksınız.

 

Temizleyiciler - Kahve makinalarını ve ekipmanlarını hijyenik hale getirmek için özel olarak hazırlanan temizleyiciler ve solüsyonlar çok önemlidir. Bu tarz özel temizleyiciler hem makinalarınızın ömrünü uzatır hem de hijyen açısından iyi olur.

 

 

 

 

www.kahveciniz.com.tr

www.kahvekahve.com

www.kahvecilerim.com

                                                                         www.kahveler.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lavazza Crema E Aroma Espresso çekirdek kahve

Ice Mocha Nasıl Yapılır?

Filtreler ne işe yarar? Kahve filtreleri ile ilgili herşey!